Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Intel a prezentat noile procesoare Intel Core vPro

05 Februarie 2010



Intel Corporation a prezentat familia de procesoare 2010 Intel® Core™ vPro™ care face faţă cerinţelor companiilor de toate dimensiunile, asigurând PC-urilor performanţe superioare, metode de prevenire a furturilor şi reducere a costurilor. Aceste capabilităţi şi multe altele stau la baza multor laptop-uri şi desktop-uri cu tehnologie Intel, destinate companiilor, care încep să fie livrate de producătorii de computere din întreaga lume.
„Companiile, în special cele care nu şi-au mai cumpărat PC-uri în ultimii ani, se confruntă cu o problemă legată de imposibilitatea sistemelor de a rula aplicaţiile pe care mulţi dintre angajaţi şi IT-işti le adoptă,” a declarat Rick Echevarria, Vice President al Intel Architecture Group & General Manager al Business Client Platform Division.
Acesta a mai declarat că Intel doreşte să faciliteze prezenţa vPro în sectorul IMM-urilor, subliniind că acest sector are nevoie de noua tehnologie, pentru reducerea costurilor şi a consumului de energie.
Procesorul 2010 Intel® Core™ i5 vPro™ poate rula cu până la 80% mai rapid aplicaţii care cresc productivitatea companiilor, poate rula aplicaţii multiple de două ori mai rapid şi materiale codate de trei ori mai rapid.
Noua tehnologie Intel® Core™ vPro™ include funcţia “tastatură-video-mouse”, Remote Encryption Management şi noi metode de prevenire a tentativelor de furt de date şi bunuri.
Producători de computere din întreaga lume, printre care Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo şi Toshiba, lansează pe piaţă PC-uri de business bazate pe familia de procesoare 2010 Intel Core vPro. În plus, dezvoltatorii de soluţii software pentru întreprinderi mici şi mijlocii sau companii mari, între care Bomgar, Kaseya, LANDesk, Level Platforms, LogMeIn, Microsoft, RealVNC, Spiceworks, Symantec şi WinZip, vor integra noile caracteristici în produsele lor viitoare.
Tehnologia Intel® Anti-Theft, disponibilă cu tehnologia Intel vPro blochează accesul la un PC dacă un server central sau sistemele inteligente încorporate ajung la concluzia că PC-ul respectiv a fost pierdut sau furat. Noua Tehnologie Intel Anti-Theft versiunea 2.0 (Intel® AT 2.0) permite soluţiilor de criptare să dezactiveze accesul la tastele de criptografiere prin hardware, pentru a bloca total accesul la date. De asemenea, odată ce PC-ul revine în mâinile proprietarului de drept, este mult mai simplu să fie reactivat. În plus, un mesaj personalizat poate fi afişat pe ecranul laptopului furat de fiecare dată când cineva încearcă să iniţializeze sistemul de operare. Mulţi producători de computere intenţionează să susţină Intel AT 2.0, printre ei numărându-se Fujitsu, HP, Lenovo şi Panasonic, precum şi companii de securitate cum ar fi Absolute Software, PGP, Phoenix şi WinMagic.


Noul KVM de control la distanţă Intel Keyboard-Video-Mouse Remote Control, disponibil cu procesoare dual-core Intel Core i5 şi i7 vPro, lucrează în colaborare cu chipul grafic integrat de la Intel®, punând astfel capăt frustrării administratorilor de IT care erau mereu nevoiţi să îi întrebe pe utilizatori: “Ce vedeţi ?”. În schimb, aceştia vor vedea ecranele monitoarelor utilizatorilor exact aşa cum le văd şi aceştia, având astfel control deplin asupra PC-ului, chiar dacă sistemul de operare nu este funcţional. Până acum, funcţionalitatea KVM impunea utilizarea unor dispozitive care costau până la 200 USD şi chiar mai mult pentru un singur PC.
Noul Intel® Remote Encryption Management permite personalului de IT să administreze de la distanţă PC-urile cu hard drive-uri criptate, deblocând într-un mod mai sigur acele unităţi de stocare.
O altă caracteristică nouă, PC Alarm Clock, poate “trezi” un PC din stadiul de “off” la o oră prestabilită, pentru a derula sarcini de întreţinere, securitate sau de altă natură, pe cont propriu.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite